Trans Oil a terminat o investiție de 6 mil. dolari în terminalul de export prin care controlează exporturile de grâne ale Moldovei

transoil-58246035109a4.jpg

Gabriel Razi 10 noiembrie 2016
Trans Oil, grupul de agrobusiness din Republica Moldova controlat de magnatul Vaja Jhashi, a terminat o investiție de 6 milioane de dolari în terminalul de export de materii prime agricole pe care îl deține în portul dunărean Giurgiulești.
Investiția a majorat capacitatea de depozitare a terminalului de export cu 20% la 70.000 de tone și a inclus construcția unei noi dane și instalarea de echipamente noi pentru încărcarea în vapoare.
„Ca umare a creșterii substanțiale a capacității, vom fi capabili să atragem noi clienți și în același timp permite majorarea volumelor atât pentru grupul nostru de companii cât și pentru clienții noștri existenti”, a spus Vaja Jhashi, președintele Trans Oil, într-un anunț public, dat astăzi publicității.
Capacitatea de transbordare a terminalului de export controlat de Trans Oil în portul Giurgiulești ar urma să ajungă la 800.000 de tone anual, de 2,6 ori mai mult față de randamentul dinaintea investiției recent finalizate.
Exporturile de cereale și semințe oleginoase ale Republicii Moldova sunt prognozate să se ridice la 0,95 milioane de tone în acest sezon.
Agricultura din Republica Moldova se bazează pe exportul de grâu (0,35 mil. tone), porumb (0,3 mil. tone) și floarea-soarelui (0,2 mil. tone).
Grupul Trans Oil activează în Republica Moldova și în România. Trans-Oil are o poziție de forță în agricultura moldovenească prin intermediul activelor strategice pe care le deține aici.
Grupul lui Vaja Jhashi controlează terenuri arabile, două fabrici de ulei, o rețea extinsă de silozuri și ferme zootehnice în Republica Moldova.
Trans Oil și-a făcut intrarea în România în urmă cu doi ani și jumătate, în acest interval ei preluând fosta fabrică de ulei Ultex, fabrica de ulei Ulerom Vaslui și fermele deținute anterior de Adrian Porumboiu.
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook: