Comunicat de presă

Ziua Cooperativelor de cultură mare din România a dat startul colaborării între fermieri cu 200.000 de hectare de teren arabil

cooper-58bda5ae022bd.jpg

Agro Financiar 06 martie 2017
Ziua Cooperativelor de cultură mare din România, eveniment organizat în premieră pe piața locală, a dat startul colaborării între cele mai mari organizații de acest tip din agricultura românească. 
“Evenimentul este momentul zero pentru crearea unei voci unice și a unei viziuni comune pentru cooperația agricolă de la noi din țară. Vizăm asigurarea unei baze mai solide, moderne și conectate la tendințele europene, pentru organizarea agriculturii românești, cu fermieri uniți între ei”, a spus Florin Constantin, Director de Strategie al ADAMA, inițiatorul acestui proiect.
Ziua Cooperativelor de cultură mare din România, eveniment ce a avut loc în data de 17 februarie, l-a adus în față fermierilor români cooperatiști pe Pekka Pesonen, secretarul general al Copa-Cogeca, cea mai mare și reprezentativă organizație de fermieri din Uniunea Europeană.
Evenimentul a adus la masa dezbaterilor cooperative românești ce strâng sub umbrelă lor ferme ce totalizează 200.000 de hectare de teren arabil.
Cooperativele prezente la masa dezbaterilor și reprezentate la nivel de Președinte, Director General și Membri ai Consiliului de Administrație au fost: Agri Sud (Ilfov), Biosud (Argeș), Braicoop (Brăila), Dobrogea Sud (Constanța), Oltenia Cereal Nord (Olt), Tinoasa (Teleorman), Vlasca 2008 (Giurgiu) și 15 Februarie Rotunda (Olt).
Evenimentul a facilitat prima întâlnire oficială a cooperativelor românești, membrii acestora conștientizând în urma dezbaterilor că au probleme comune, dar și o viziune comună privind viitorul agriculturii din România.
Cooperativele românești prezente au decis să organizeze ședințe de lucru trimestriale, să dea startul transferului de expertiză și al dialogului inter-sectorial alături de organizații din țară și din străinătate.
Grupurile de lucru, ce vor fi organizate înainte de cea de-a doua ediție a evenimentului “Ziua Cooperativelor de cultură mare din România”, vizează dezbateri pe teme concrete precum: ameliorarea cadrului normativ – îmbunătățirea legii cooperativelor, stimularea fiscală a asocierii, facilitarea accesului la finanțarea națională și europeană și accelerarea dialogului civil cu autoritățile din domeniu.
 
Despre ADAMA
ADAMA, cel mai mare producător de produse fito-sanitare din lume și o companie creată la sfârșitul anilor 1940 sub formă unei cooperative din Israel, a fost organizatorul și susținătorul exclusiv al evenimentului “Ziua Cooperativelor de cultură mare din România”.
 
Despre AgroFinanciar.ro
AgroFinanciar.ro, singurul furnizor român de informații relevante în domeniul comerțului cu grâne, a fost partener media exclusiv al evenimentului “Ziua Cooperativelor de cultură mare din România”.
 
 
  Urmărește Agrofinanciar pe Facebook: